Rimma on kohta 4-vuotias vauhdikas ja energinen bordercollienarttu, jolla on suuri moottori ja loputon tekemisen halu. Kotioloissa Rimma on touhukas mutta myös tosi kiltti. Sillä on hyvä hermorakenne, eikä se stressaa turhista. Ihmisiä kohtaan Rimma on hieman pidättyväinen, muita koiria se ei juuri noteeraa; Rimmalle riittää muutama hyvä ystävä, joiden kanssa saa juosta.

Rimman päälaji on toko ja hyvänä kakkosena tulee agility. Lisäksi Rimma on tutustunut  kesästä 2008 lähtien jäljestyksen saloihin. Paimennustakin Rimma on päässyt harjoittelemaan.

TOKO

Toko on Rimman päälaji. Rimma on keskittymiskykyinen ja joskus hieman totinenkin puurtaja. Se ei hätkähdä vaihtelevista olosuhteista, vaan on melko tasainen suorittaja - tai pitäisikö sanoa tasaisen kiihkeä :) Rimma tykkää tehdä asiat täysillä ja tämä tuo omat haasteensa kisaamiseen. Tällä hetkellä tärkeimpänä tavoitteena on saada evl-konaisuuteen harmoniaa ja tasapainoa, jotta koko ohjelmisto olisi mahdollista viedä mahdollisimman menestyksekkäästi läpi :)

Rimma sai TVA:n arvoon vaadittavat ykköstulokset kasaan syksyllä 2007 ollessaan hieman yli 2 vuotta. Tarvittava näyttelytulos saatiin kesällä 2008 ja näin TVA titteli virallistettua. Rimma valittiin toko valmennusrenkaaseen keväällä 2008. Vuoden 2008 SM-karsinnoissa lunastimme paikkamme jatkoon ja kokonaistuloksissa pääsimme sijalle 9.

Vuoden 2009 SM-kisoissa lunastimme niinikään paikan sunnuntain finaaliin. Yhteistuloksissa Rimma oli SM-7 :) Samana kesänä Rimma pääsi myös ensimmäistä kertaa kisaamaan ulkomaille, josta kotiintuomisina N TVA arvo.

Rimma (3).JPG

081 r31.JPG

 

 

 

AGILITY

Agitreenit 31.7.08 021.jpg

Agility on jäänyt auttamatta kakkoslajiksi osin ihan treenipaikan ja -ajan puutteen vuoksi. Oman seuran koulutusten lisäksi olemme käyneet jonkin verran hakemassa koulutusta muualtakin sekä treenailleet kaveriporukalla.

Rimma ei ole agilitykoirana ihan helpoimmasta päästä. Myös tässä lajissa se tykkää tehdä asiat täysillä ja usein hieman liiankin raivolla. Tämä aiheuttaa omat haasteensa ohjaamiseen - ainakin kokemattomalle ohjaajalle. Toiveena olisi jossain vaiheessa päästä panostamaan hieman enemmän tähänkin lajiin.

Rimma kisaa tällä hetkellä maxi 2-luokassa.

JÄLKI
Jäljestyksen saloihin olemme tutustuneet oikeastaan vasta kesästä 2008 lähtien. Aluksi pellolla, sittemmin metsässä. Vaikka melko alkutekijöissä ollaan, niin laji on vienyt molemmat mennessään. Ensiaskeleena pk-puolen kisaamiseen ollaan käyty suorittamassa BH.

Esineruutua ollaan myös treenailtu jonkin verran.


PAIMENNUS

Rimma on päässyt paimentamaan kolmena kesänä. Tämä laji aloitettiin hieman "väärällä jalalla" ja ollaan jouduttu jonkin verran korjailemaan tehtyjä virheitä. Viime kesänä meno vaikutti kuitenkin jo lupaavalta. Tämä laji on todella mielenkiintoinen ja samalla todella haasteellinen. Ensi kesää odotellessa!!

img_7746.jpg

img_8752.jpg picture by Lucagem

Kuvat: Ansu Leiman, Timo Rannikko, Aki Heiskanen, Tesu Åberg, Johanna Maukonen